YALOVA / ARMUTLU - 15 TEMMUZ İSTİKLAL İLKOKULU

Ekm

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği il sağlık müdürlüğü ve il Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır.

Haz

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzu 97,71 yıl sonu başarı puanı ile 1.olarak bitiren 4B Sınıfı öğrencisi Nisa Yağmur ÇELEBİ Okul Müdürü Muhammet KAYA tarafından İftihar Belgesi ile ödüllendirildi.Karne törenimizde yapılan ödüllendirme 2.dönemi birincilikle bitiren 4A sınıfı öğrencisi Selin AKDOĞAN´a yapılmıştır.Bu durum yanlış anlaşıldığından açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.Öğrencilerimizin başarılarının bir üst öğrenimlerinde de devam etmesini temenni ederiz.

Ara

Okul aile briliğimiz öğrencilerimizin mevlid kandilini kutladı ve öğrencilerimize kandil simidi dağıttı.Okul aile birliği üyelerimize öğrencilerimiz adına teşşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 1/A sınıfı kermes etkinliği düzenledi.

Kas

Onlar bu ülkenin geleceği çocuklarımız için canlarını verdiler...

4A sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

4B sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

2B sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

Ara

Okul Sağlığı Hizmetleri Öğrencilerin ve okul personelinin sağlığın değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması

ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilebilmesi için yapılan çalışmaların tümüdür.

Okul Sağlığı Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin ruhsal,  bedensel ve sosyal açıdan tam bir iyilik halinde olmalarını hedefler.

Okul Sağlığı Hizmetleri Neden Önemli?

• Erken fark edilen büyüme-gelişme bozukluklarının önüne geçmek daha kolaydır.
  • Bu dönemde alınacak koruyucu önlemler yaşam boyu yararlı olur.
  • Okul ortamında kazaların gelişmesi olasılığı fazladır.
  • Görme ve işitme sorunları öğrencileri başarısızlığa götürebilir.
  • Okulda sağlık eğitimi yapılabilir.
  • Bulaşıcı hastalıkların görülme ve yayılma hızı daha fazla olabilir. Ancak aşılama gibi koruyucu önlemler daha kolayca alınabilir.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında; okul çevresi dâhil sağlığı olumsuz olarak etkileyen her türlü etmenin denetimi ile okulda çalışanların ve öğrencilerin sağlıklarının en üst düzeye çıkarılmasını amaçlar

3B sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

2A sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

1A sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

1B sınıfı veli ve öğrencilerimizin öğretmenler günü kutlaması

Okul Aile Birliğimiz okul yönetimimizin Öğretmenler Gününü Kutlamadı

Kas

Okul yönetimi tarafından Öğretmenler günü münasebetiyle akşam yemeği organizasyonu yapıldı.